Невероятно, Советы

Ніжні весняні квіти: трілліум великоквіткова

Цвітіння триллиума починається в середині-кінці травня і триває приблизно місяць. Незвичайні квіти мають по три білосніжні пелюстки і три зелених приквітника, схожих на листя, завдяки чому рослина і отримало назву (tres в перекладі з латинської – три). Справжні листки у нього видозмінені, і знаходяться під землею, на поверхні кореневища. Висота куща 20-45 див. Виведені також сорти з махровими квітками їх описує цей блог https://cash-flow.com.ua/.

Ніжні весняні квіти: трілліум великоквіткова

Триллиуми люблять вологу, але при цьому добре дренований, багату гумусом грунт нейтральною або слабокислою реакції. Переважна півтінь або тінь, зазвичай це тінисте місце в саду (в природі рослина росте в лісах). Триллиумы – ефемероїди, наземна частина починає відмирати у серпні. Розростаються повільно, і якщо їх не турбувати, здатні утворювати великі поляни.

Триллиуми садять восени, коли рослина йде на спочинок. Обов’язково мульчують грунт товстим шаром опалого листя, щоб оберегти кореневище від вимерзання. За умови укриття на зиму трілліум крупноквітковий чудово зимує в Середній смузі (зони 4-8).

Рослині необхідний регулярний полив, позитивно позначиться проведення 1-2 підживлень комплексними добривами для квітучих. Пересадку робити вкрай не рекомендується: рослини практично завжди її не переживають. Розмножувати триллиумы дуже складно, дуже рідко вирощують розсаду з насіння. Посадковий матеріал важко дістати, так як рослина рідкісна. Якщо вам пощастило придбати саджанець, після посадки рослина краще взагалі ніяк не турбувати. Поступово, протягом цілих десятиліть, трілліум розростеться, утворюючи неймовірної краси куртину.

Ніжні весняні квіти: трілліум великоквіткова

Але не всі сорти здатні давати бічні пагони, тому доводиться вдаватися до способу примусового брунькування (детальніше розповідає про це ).

З шкідників турбують слимаки, з хвороб – грибні хвороби (допомагає обробка фунгіцидами).

 





Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*