Невероятно, Советы

Садові тримери. Косимо траву безпечно і з комфортом

Садовим тримером, бензо – або электрокосой називають прилад для скошування газонної трави. З його допомогою можна навести порядок навіть там, куди не дістатися звичайної газонокосарці – на пагорбах, схилах, під огорожею, на нерівних ділянках ландшафту.

Тримери бувають різних видів, у кожного свої переваги і недоліки.

Види тримерів

Всі тримери для газонної стрижки діляться на три категорії:

  • акумуляторні;
  • бензинові;
  • електричні.

Садові тримери. Косимо траву безпечно і з комфортом

Акумуляторні

Цей вид обладнання використовується, коли потрібно обробити великомасштабний ділянку або складний газон. Інструмент наділений легкими іонно-літієвими батареями тривалого терміну дії, що забезпечують тример ефективної працездатністю. Такі вироби недорогі, мають невелику вагу і майже безшумні в роботі.

Бездротовий прилад дозволяє працівнику вільно пересуватися по всій території ділянки, не потребує електроживленні. У такий газонокосарці ніколи не закінчиться бензин, а також не затупиться ніж, так як він не передбачено такого типу агрегатах. Акумуляторні тримери призначені лише для косіння газонів та іншої невисокої трави.

Якщо на шляху виросла перешкода з високих трав’яних заростей, без бензокосарки або мотокоси тут не обійтися. Прилади застосовуються саме при складних роботах, причому експлуатуються вони регулярно і протягом тривалого часу, вони легко обслуговуються і знайти запчастини на них можливо у любому интернет-магазині де продаються запчастини для мотоблоків та мототракторів, ось один із них http://agrotech-trading.com.ua/zapchasti-motobloka.html.

Бензинові тріммери ідеально підходять для стрижки кущів, грубих заростей високої трави, рослин з товстими стеблами, бур’яну та густої стіни з рослин.

Боротися з такими перешкодами може тільки інструмент, обладнаний двотактним або чотиритактним двигуном. Обсяг такого потужного агрегату зазвичай становить 25-50 см3. Таке могутнє оснащення використовується в комерційних цілях під час проведення садових робіт. Величезний мінус – сильний шум при роботі.

Електричні моделі тримерів оснащуються верхнім або нижнім розміщенням двигуна. Агрегат з верхнім розташуванням двигуна більш потужний – від 600 до 800 Вт, зручний і практичний у використанні. Він застосовується в будь-яких погодних умовах, а в якості ріжучого ножа тут виступає товста волосінь.

Варіант з нижнім розміщенням двигуна менш потужний – від 250 до 800 Вт, використовується в основному для видалення сухого порослі м’якої трави. Движок періодично перегрівається, тому працівник змушений робити зупинку і чекати, коли двигун охолоне. Такий інструмент не підходить для багатогодинної роботи без відпочинку.

Крім цього, застосовувати моделі для скосу у дощову, туманну погоду або відразу після випадання роси не рекомендується, незважаючи на те, що такий варіант тримера більш маневрений. Електричні тримери екологічні, легко запускаються одним натисканням відповідної кнопки, малошумні, транспортабельні, майже не вібрують.

Електротріммери не підходять для скосу дерев, підрізання коренів і гілок на садових ділянках. Садівники нерідко обходять такий інструмент стороною за його прив’язки до розетки з живленням. Радіус роботи в цьому випадку сильно обмежений і дорівнює довжині електрошнура.

Садові тримери. Косимо траву безпечно і з комфортом

Складання і підготовка до роботи

Всі моделі мають однакову конструкцію і збираються за одним принципом. З тримірною головки, її кожуха, штанги з двигуном і рукоятки необхідно зібрати єдиний прилад. Зробити це легко, якщо виконати кілька простих дій.

  1. Відкрутити гвинт-«баранець» в області рукоятки і зняти верхню кришку кріпильної деталі.
  2. В кріплення вставити ручку, закріпити кришку назад і міцно затягнути «баранчик».
  3. Поєднати отвори на кріпильної планки і в захисному кожусі.
  4. Зафіксувати кожух на планці допомогою гвинтів з шайбами. Для цього можна скористатися додається в комплекті ключем.
  5. Закріпити плечовий ремінь методом стикування карабіни та кільця.
  6. Встановити котушку з волосінню. Для цього спочатку поєднати шайбовое отвір з отвором на коробку чаші, міцно зафіксувати спеціально прикладеним стрижнем.
  7. Рухаючись за годинниковою стрілкою, відкрутити кріпильну гайку від маточини.
  8. Зняти притискну шайбу і редукторную чашу з валу, причому фланцевої шайби не торкатися.
  9. Рухаючись проти годинникової стрілки, закріпити котушку з волосінню до упору, одночасно притримуючи стрижень.
  10. Прилад готовий до використання.

Вибираючи садовий тример, важливо звернути увагу на входить в комплектацію шпулю. Вона повинна бути виготовлена з міцного пластику, без праці викручуватись і полегшувати процес заправки волосіні. Нерідко вартість тримера залежить саме від котушки.

Садові тримери. Косимо траву безпечно і з комфортом

Як косити траву тримером

Працювати легко і з задоволенням можна тільки тримером, який комфортно тримати в руках. «Велосипедна» ручка вважається найбільш зручною в експлуатації, а для продовження терміну служби приладу їм краще не користуватися поблизу огорож, твердих предметів, бордюрів. Також неприпустимо торкатися головкою грунту.

Ріжучий елемент в тример обертається проти годинникової стрілки. Це дозволяє працювати з агрегатом як з косою-литовкою, тобто 1-2 рази змахувати справа наліво, крок за кроком просуваючись вперед на 20-30 см. Скошена трава в цьому випадку залишиться лежати зліва на обробленій ділянці.

Найкраще зрізає траву самий кінчик волосіні, тому захоплення рослинності і швидкість помахів необхідно вибирати досвідченим шляхом. Якщо робити різкі стрімкі помахи, трави стосується вся довжина ріжучого елемента. Це приводить до сильних навантажень на двигун, його перегріву. Скошена трава в намотується на голівку і не дає працювати далі.

Якщо трава висока, рекомендується при першому проході скошувати її справа наліво, торкаючись лише верхівок. У другий прохід потрібно захоплювати рослинність під корінь і робити зворотне рух тріммером. Щоб уникнути намотування трави на голівку косять зарості в декілька заходів зверху вниз. Однак такий спосіб призводить до швидкого зносу волосіні.

Тример будь-якого типу прослужить довго, якщо за ним доглядати після використання, зберігати в сухому місці, змащувати деталі.





Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*